Skip to content

Sourcing Genetics

Diamond Genetics is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vermarkten van Holstein Genetica. Onze klanten zijn vooruitstrevende fokkers/melkveehouders en KI-organisaties. Diamond Genetics levert Holstein Genetica aan klanten in meer dan 30 landen vanuit Wijhe, Nederland.

Diamond Genetics is uw partner voor aankoop van de beste Holstein Genetica door middel van KI-stieren, embryo’s en vrouwelijke donoren.

KI Stieren
Diamond Genetics heeft inmiddels diverse succesvolle KI stieren naar haar KI-klanten afgeleverd. Goede voorbeelden zijn stieren als hoge dochtergeteste stieren als Leko, B.G. ET, Vendairy Wonder, DT Improver, Vekis Chevrolet. Maar ook een roodbonte Holstein stier als Huyben Ellwood. Daarnaast is Diamond Genetics de bron bij uitstek voor top genomic stieren. Stieren als Hurtgenlea Richard Charl, De Veelhorst DG Casino, Kings-Ransom Dylan, De Volmer DG Supershot, DG Albero Eldorado,  DG Charley, DG Sniper en OH DG Alaska-RED zijn stuk voor stuk veelgebruikte stiervaders in de moderne fokkerij. Deze stieren verdienen geld voor de eigenaren én de gebruikers van hun sperma!

De Volmer DG Superhot
Fokker: Diamond Genetics & De Volmer Holsteins
Eigenaar: Cogent UK
Voormalige No.1 Net Merit stier.
Eerste Holstein-stier die de 1000 Net Merit $ barrière doorbrak!
Nog steeds veelgevraagd!

Gefokt door: Zimmerview Holsteins, Ligtning Ridge, Nosbisch Holsteins & DG Eigenaar: AI Total Voormalig nummer 1 RZG stier wereldwijd Internationaal gebruikt als stiervader

Mr. Frazzled Aristocrat
Fokkers: Nosbisch Holsteins, A.v.d. Vlis, Lightningridge Holsteins en Diamond Genetics
Eigen aan: Diamond Genetics & partners
Verkoop topper Word Classic Sale 2017: 620.000 USD!
Uniek profiel, unieke stier!

Embryo’s

Aankoop van embryo’s is dé manier om uw veestapel of fokprogramma, veterinair veilig, op het hoogste plan te krijgen. Of u nu zoekt naar vrouwelijke embryo’s, om die unieke bloedlijn op stal te krijgen, of voorop te komen in de genomic fokkerij:  Aankoop van embryo’s biedt u deze mogelijkheden. Diamond Genetics heeft toegang tot zowel hoge genomic donoren als wereldberoemde showdiva’s.

DH Goldchip Darling EX-96
Regancrest-UR Gold Chip x Darling VG-89-NL
Eigenaar: Roger Frossard et Yves Saucy
Fokker: Diamond Genetics & JK Eder
Winnares Swiss Expo 2017
Door DG als embryo geleverd

Omura Brownie
De-SU Bookem x Broeks Betty VG-88
Eigenaar: Genetics Hokkaido, Japan
Fokker: Broekhuisvee B.V.
Voormalig no.1 Genomic Stier Japan
Door DG als embryo geleverd

Vrouwelijke donoren

Wilt u uw eigen lijn uit bekende koefamilies als de Regancrest Barbies, de Comestar Laurie Sheiks, de Glenridge Citation Roxies of een andere wereldberoemde koefamilie creëren,  informeer dan eens bij ons naar vaarskalveren. Diamond Genetics heeft altijd vaarskalveren beschikbaar in diverse prijsklassen en uit superieure koe families. Vaarskalveren die u vooruit helpen!

Carf Emeraude EX-91-NL
Goldwyn x Afgathe VG-88-FR (v. Shottle) x Toulouse VG-89-FR 2yr. (v. Dutch Boy) x Rosière EX-90-FR
Eigenaar: JK Eder Holsteins & DG
Super fokkoe èn de enige levende koe in Europa met 6 EXCELLENTE dochters!

Paeßens Jezebel VG-86-NL 2yr.
Redrock x Simple-Dreams PH RUW Cookie VG-85-DE 2yr. (s. Kerrigan) x Simple-Dream MD Candi VG-89-USA (s. Delta) x Miss Clark Clair EX-91-USA
Eigenaar: Diamond Genetics
A true Genomic Giant met hoge NVI en GTPI nakomelingen

Wij streven ernaar om uw fokprogramma met de best mogelijke producten en diensten te ondersteunen en de producten bij u aan de deur te leveren. Export en logistiek is niet een taak maar een vak; bij Diamond Genetics is dit in vertrouwde handen. Het doel van Diamond Genetics is om de beste Genetica beschikbaar te maken voor u!