Skip to content

DG OH Django – Topstone

De Oosterhof Holsteins van Willem Scholten uit Ambt Delden (prefix OH) en Diamond Genetics hebben samen op de Holland Masters Sale van 2014, Aikman-dochter Telgter Aikman Doreen gekocht. Aikman Doreen had een goede DNA fokwaarde, de roodbontfactor én ze stamde uit de zeer succesvolle Durham Prudence lijn van Holbra Holsteins uit Laren. Uit een Rubicon-dochter van deze Aikman Doreen is in 2017 de stier DG OH Django geboren. Django heeft als vader Bomaz AltaTopshot en hij is in 2018 naar Masterrind verkocht. Inmiddels is de stier omgedoopt tot Topstone en heeft Masterrind zijn sperma beschikbaar gesteld. Naast een uitstekend profiel en een actuele g RZG van 158 heeft deze stier ook een g TPI van 2732 en een g NVI  van 342 met maar liefst 450 € INET. In zijn profiel vallen naast passende fokwaarden voor de frame-kenmerken, de uitstekende fokwaarden voor celgetal en dochtervruchtbaarheid op. Topstone heeft een net wat andere pedigree en wordt gesteund door een diepe, gehalten- en exterieurrijke koefamilie. Diamond Genetics wenst Masterrind veel succes toe met de verkoop van sperma van deze opvallend complete stier.


Topstone, zeer allround met als vaderlijn: AltaTopshot x Rubicon x Aikman x Man O Man x Mascol x Durham